Noordelijk
Bach
Consort

audities voor koor en orkest

Heb je interesse om deel te nemen aan het ensemble? Je bent van harte welkom om te auditeren. aanmelden kan via het contactformulier.

VACATURE DIRIGENT NOORDELIJK BACHCONSORT

Het Noordelijk Bach Consort zoekt per 1 augustus 2022 een dirigent (m/v)

Het NBC bestaat ruim 25 jaar en heeft als doel het uitvoeren van werken van Johann Sebastian Bach, in het bijzonder zijn cantates. Daarnaast worden werken uitgevoerd van tijdgenoten die passen binnen de thematiek van het programma. Het NBC wil zich doorontwikkelen in de barokke uitvoeringspraktijk.

Concerten worden voorafgegaan door tenminste vijf repetities die op zondagmiddagen plaatsvinden in (de omgeving van) Groningen. Er zijn 2 projecten per jaar met een afsluitend concertweekend met 2 concerten, in november en in februari of maart.
Het NBC bestaat uit een koor (20-24 zangers) en orkest (±15 mensen) van goedgeschoolde amateurs aangevuld met professionele solisten.

We zoeken een dirigent die:

  • een conservatoriumopleiding directie heeft afgerond
  • leiding kan geven aan zowel koor als orkest afzonderlijk alsook aan het gehele ensemble.
  • kennis heeft van- en ervaring heeft met de barokke uitvoeringspraktijk.
  • pedagogisch onderlegd is, bereid is te werken met gevorderde amateurmusici en de deelnemers enthousiasmeert en stimuleert
  • zijn/haar artistieke inspiratie goed kan overbrengen
  • actief meedenkt met de Artistieke Commissie bij de programmakeuze
  • constructief samenwerkt met de koor- en orkestrepetitoren die een deel van de repetities leiden.

De sollicitatieprocedure bestaat uit de beoordeling van sollicitatiebrief met curriculum vitae en een of meerdere gesprekken. Het eerste gezamenlijke project (najaar 2022) zal over en weer worden geëvalueerd waarna door het bestuur en de dirigent de intentie voor een langere verbintenis kan worden uitgesproken.

We bieden een marktconform honorarium waarbij ervaring zal worden meegewogen.
Nadere informatie, waaronder een uitgewerkte toelichting op de vacature en het Artistieke Beleidsplan 2020 kan worden opgevraagd bij de secretaris, zie onder. Tevens attenderen we u op onze website: HYPERLINK "http://www.noordelijkbachconsort.nl" www.noordelijkbachconsort.nl

Wilt u reageren, dan ontvangen we uw motivatiebrief met curriculum vitae graag voor 1 maart 2022.

Secretaris NBC/Annelies Bollen

Meentweg 15, 9756 TB Glimmen aebollen21gmailDit e-mailadres is wordt beschermd tegen automatische verzamelmethodes. Als het niet goed wordt weergegeven (en u ziet deze tekst), dan ondersteunt uw browser geen stylesheets.

nieuwsbrief

Meld u aan voor
de nieuwsbrief van het
Noordelijk Bach Consort.

Bestel tickets

NBC op Facebook