Noordelijk
Bach
Consort

Najaar 2022: Wolfgang Lange nieuwe dirigent van het NBC!

Het NBC werkt samen met deze enthousiaste en ervaren koor- en orkestdirigent. Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries, Gerhard Turetschek (Wenen, cum laude) en Christian Schneider (Keulen, Konzertfach). Hij was freelance hoboïst in diverse binnen - en buitenlandse (kamer)orkesten en is medeoprichter van het Helios Ensemble. Hij studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg alwaar hij in 2003 zijn Master’s Degree behaalde. Hij volgde lessen orkestdirectie bij o.a. Julius Kalmar aan het Hans Swarowsky Instituut te Milaan en nam privélessen en volgde stages bij o.a. Timo Nuoranne in Helsinki, dirigent van het Fins Radio Kamerkoor.

Wolfgang was als koorlid verbonden aan het Bachkoor Holland en Oude Muziek Koor Arnhem o.l.v. Daniel Reuss. Als projectzanger was Wolfgang verbonden aan Studium Chorale en de Bach-Academie o.l.v. Philippe Herreweghe. Hij was leerling zang bij o.a. Ronald Klekamp, Geert Berghs, Robert Luts en Xenia Meijer. Zijn huidige zangdocent is Harry van Berne.

Wolfgang is naast dirigent van het het professionele Helios Koor, ook dirigent van het Luna Kamerkoor (projectkoor, Utrecht), het Gelders Bach Collegium (Apeldoorn), Kamerkoor Mnemosyne (Nijmegen), het Projectkoor Gelderland en sinds najaar 2022 van het Noordelijk Bach Consort.

Het NBC ontwikkelt zich onder z─│n leiding steeds verder in de barokke uitvoeringsprakt─│k!