Noordelijk
Bach
Consort

agenda

najaar 2022

Johann Sebastian BachKomm, du süsse Todesstunde (BWV 161)
Johann Sebastian BachSchmücke dich, o liebe Seele (BWV 180)
Philipp Heinrich ErlebachOuverture no. 6 in g
Heinrich SchützMusikalische Exequien, dritter Teil (SWV 281)
Nicolaus BruhnsDie Zeit meines Abschieds ist vorhanden
Zaterdag 29 oktober 20:15St. Hippolytuskerk Middelstum
Zaterdag 30 oktober 15:00Lutherse kerk Groningen

Solisten

SopraanAgnes van Laar
AltNetty Otter
TenorHenk Gunneman
BasJusi Lehtipuu

‘De kunst van leven en sterven’

Voor het thema van de najaarsconcerten putten we uit de schatkist van de Duitse barokmuziek. Ook toen waren er epidemieën en oorlogen, en was er behoefte aan troost en blijdschap. Die blijdschap biedt de Ouverture van Philipp Heinrich Erlebach. Acht dansen spetterend van levensvreugde.

Troost bieden de cantates van Johann Sebastian Bach: Komm, du süßes Todesstunde BWV 161 en Schmücke dich, o liebe Seele BWV 180, over het verlangen naar de dood, en de vreugde die het geloof brengt. Nicolaus Bruhns was een virtuoze deense hofmusicus, van wie we het prachtige motet Die Zeit meines Abschieds ist vorhanden uitvoeren. En als laatste brengen we een eerbetoon aan grootmeester Heinrich Schütz, die 350 jaar geleden overleed: het derde deel van de Musikalische Exequien.

Wolfgang Lange, nieuwe dirigent

Het NBC gaat samenwerken met deze enthousiaste en ervaren koor- en orkestdirigent. Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries, nadien koordirectie bij Barend Schuurman en orkestdirectie bij Julius Kalmar. Hij is dirigent van diverse ensembles en een verklaard Bach liefhebber. We kijken ernaar uit om ons onder zijn leiding verder te ontwikkelen in de barokke uitvoeringspraktijk!

nieuwsbrief

Meld u aan voor
de nieuwsbrief van het
Noordelijk Bach Consort.

Bestel tickets

NBC op Facebook