Noordelijk
Bach
Consort

Over ons

Het Noordelijk Bach Consort werd opgericht met de bedoeling cantates van Johann Sebastian Bach uit te voeren.

Eerste dirigent en mede oprichter van het ensemble was Hans Torringa. Na zijn overlijden en na een overgangsfase voor het ensemble heeft het NBC 6 jaar samengewerkt met dirigent David van Roijen en orkestcoaches Lidewij van der Voort en Elin Erikson. Vanaf voorjaar 2016 zal Benjamin Bakker de nieuwe vaste dirigent zijn. Lidewij van der Voort blijft orkestcoach.

Het ensemble bestaat uit professionals, goede amateurs, aangevuld met professionele solisten.

Naast cantates worden ook andere werken van Bach en tijdgenoten uitgevoerd. Soms staan er bijzondere of onbekende werken op het programma zoals de Trauer Music van Bach en werken van én voor de in vergetelheid geraakte vioolvirtuoos en componist, Johann Georg Pisendel (1687 - 1755). Met een zekere regelmaat voert het NBC de Johannes Passion uit.

In de afgelopen jaren heeft het NBC op vele locaties in Groningen en Drenthe concerten gegeven, maar ook buiten de landsgrenzen was het actief. Zo ging het eerder naar Noord-Frankrijk, Pont-en-Royans in de buurt van Grenoble, Viborg in Denemarken en regelmatig naar Weener in Noord-Duitsland.

nieuwsbrief

Meld u nu aan voor
de nieuwsbrief van het
Noordelijk Bach Consort.

Bestel tickets

NBC op Facebook